dimarts, 22 de desembre del 2015

La cova del Contrabandista o d'en Bitalla (Sant Feliu de Guíxols)

Itinerari magnífic per la Costa Brava més autèntica. El recorregut, que es fa resseguint la cresta rocosa d'una punta que s'endinsa al Mediterrani ens porta a la cova del Contrabandista o d'en Bitalla, suspesa damunt el mar. El primer tram té molt bones vistes tant a la punta d'en Bosc, cala Urgell i cap de s'Adolitx (al nord-est), com a cala Joana, Canyet i cap de Tossa (al sud-oest).

Poc després d'iniciar el recorregut, trobem les ruïnes del que havia estat una caseta de la Guàrdia Civil per al control del contraban.

Les marques blanques a la roca, més visibles en tornar de la cova que no pas a l'anar-hi, servien per orientar-se i poder arribar, de nit, de l'amagatall fins a la carretera de Sant Feliu a Tossa.

La que popularment es coneix com a "muntanya dels cactus", totalment colonitzada per aquesta planta

Cala Joana

Cala Urgell, i cala i punta d'en Bosch 

Arribada a la cova del contrabandista o d'en Bitalla, d'uns 5,5 m d'alçada per 6,4 d'amplada, aprox., i penjada d'un cingle sobre el mar. El moment és màgic. Ser a dins però, a la vegada, veure la immensa extensió d'aigua que s'obre davant dels ulls tampoc no té preu. Les primes parets del cau presenten unes curioses perforacions. Té vistes a Canyet i, al fons, Tossa de Mar.

"L'elefant", a la paret oriental de la cova

Una mare de Déu, a l'interior
 

Una escletxa a dins de la cova acaba en una xemeneia que dóna a l'exterior, just al lloc on començaria el ràpel que es podria fer per accedir a la cova penjat d'una corda.
Sostre
Bibliografia:

  • Gironès i Domènech, Albert. Vies ferrades, coves i indrets de la Costa Brava. [S. l.], La Butxaca de Muntanya, 2004.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada